2013 m. spalio 17 d.

Medumi kvepiantys moliūginiai rageliai

Ciklas "Kvepiantys" tęsiasi... na negaliu aš be tos knygos...va nekepiau ilgokai, turbūt pora mėnesių iš jos ir rankos pačios tiesėsi... Vos atverčiau, akys užkliuvo už moliūginių ragelių (kaip tik buvau prisimalusi moliūgų sėklų, tad dvejonės, ką kepti, išgaravo).
 


Namai kvepia medumi... Nepatinka man medus, labai nepatinka. Negaliu kabinti jo šaukštais, kaip mano sūnus, ir valgyti vieno. Net nupurto nuo tos minties. Kartais apninka mintis, negi ir potraukiai tam tikram maisto produktui gali būti paveldimi. Jei taip, vadinasi, čia jau senelio nuopelnas.
 
Tiesa, labai dažnai marinuoju mėsą su medumi, ir kepiniuose medus man skanu. Svarbu, ne grynas!!!




Šie rageliai gaunasi nepaprastai sveikas produktas - pilno grūdo miltai, medus, moliūgų sėklos ir ...šlakelis šokolado aistrai pažadinti. Kas gali būti geriau ;) Ir skonis fantastiškas - jaučiamos medaus užuominos triauškinant moliūginį gabalėlį.

Vis dėlto, paprastume visas gražumas, kaip paprastai ir būna. Tai mane ir žavi - atrodo nieko ypatingo, kol nenukeliauja iki burnos, o tada...mmm.. belieka mėgautis ir prisiminti, kad reikia palikti ir kitiems. 
 
MOLIŪGINIAI RAGELIAI
120 g sviesto
100 g maltų moliūgo sėklų
170 g pilno grūdo kvietinių miltų
žiupsnelis cinamono
3 v. š. medaus
 
papuošimui
100 g šokolado
maltų moliūgo sėklų
  1. Minkštą sviestą išsukite kartu su medumi.
  2. Suberkite moliūgų sėklas, cinamoną ir miltus. Užminkykite tvirtą tešlą.
  3. Suformuokite ritinėlį ir įvynioję į maistinę plėvelę palaikykite apie pora valandų šaldytuve.
  4. Iš tešlos formuokite nedidelius ragelius ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 12-14 min, kol sausainukai gražiai paruduos.
  5. Išlydykite šokoladą ir apšlakstykite sausainius bei pabarstykite moliūgų sėklomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą