2013 m. rugsėjo 12 d.

Pilno grūdo bananiniai-maskarponės keksiukai

Kai šventinis tortas pagaliau buvo pribaigtas, rankos jau kilo naujiems darbams. Norėjosi kažko saldaus, greito ir kad nereiktų kokio ingridiento bėgti parduotuvėn. Žiū, keli bananai, pusė indelio maskarponės... Hmmm... keksiukai, keksiukai, keksiukai... Tik kokie?! Na, žinoma, bananiniai, nes juos kepant namuose tvyro toks nepakartojamas aromatas!!!
 
Pasitelkiu visiems gerai žinomą google'o pagalbą ir randu bananinius maskarponės keksiukus. permetu akimis receptą ir akimirksniu jį koreguoju, o burnoje, rodos, jau jaučiu jų skonį. Ech, ta vaizduotė lyg nepažabota laukų mergaitė...
 
 
Na ir kimbu į darbą: viską greitai greitai sumaišau, pašaunu orkaitėn ir laukiu :) Tešlos užmaišymui prireikė vos 10 min. Jei mano mažoji Sofija Marija būtų buvusi kantresnė ir leidusi viską greičiau atllikti, tai patikėkite, nereikėtų nė tiek.


O vos sulaukusi rusvažandžių gražuolių, nekantrauju ragauti. Mmmm... nuostabu, fantastiška, tik kitą kartą įberčiau visą 100 g šokolado gabalėlių ir galbūt netgi ne pieninio, o baltojo. Ir pagaliau radau, kur panaudoti tuos pilno grūdo kvietinius miltus :)

Receptas adaptuotas pagal The sweets life receptą.



PILNO GRŪDO BANANINIAI-MASKARPONĖS KEKSIUKAI
3 gerai sunokę bananai
1 puodelis (JAV cup) pilno grūdo kvietinių miltų
1 puodelis (JAV cup) kvietinių miltų
1 kiaušinis
žiupsnis druskos
100 g maskarponės
30 g Maskovado cukraus
140 g cukraus
1 a. š. vanilės cukraus
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. cinamono
50 g pieninio šokolado gabaliukų
40-50 ml pieno
 
  1. Bananus gerai sutrinkite.
  2. Į juos įmuškite kiaušinį, berkite visus cukrus (beje, Maskovado ir įprastą cukrų galite pakeisti ruduoju), cinamoną ir druską. Viską gerai išplakite.
  3. Suberkite kepimo miltelius, pilno grūdo miltus ir gerai išmaišykite.
  4. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite.
  5. Tuomet berkite kviečių miltus ir vėl viską gerai išmaišykite.
  6. Sudėkite dalimis maskarponės sūrį, išmaišykite.
  7. Suberkite šokolado gabalėlius ir išmaišykite.
  8. Tešlą padalinkite ir sudėkite į keksiukų popierinėmis formelės išklotą skardą.
  9. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min. Man prireikė maždaug 22 min.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą