2013 m. rugsėjo 10 d.

Kvapniosios avietės

Anądien turėjome aviečių, tačiau vis niekaip nepavyksta priversti namiškius valgyti uogas žalias. Tad bijodama, kad netektų jų išmesti, pagalvojau, kad lai bus ir vėl želė. Ją tai jau tikrai visi valgys.
 
Kaip nutariau, taip ir padariau. Na ir aviečių želė derinau su pieniškąja, man skaniausiąja.
 
 
Tai greitas būdas nustebinti save ir artimuosius, o gal net ir svečius! Daugiausiai laiko užims aviečių sutrynimas ir perleidimas per sietelį, jei nepageidausite aviečių sėklyčių želėje.

Mmmmm...valgyčiau ir valgyčiau tokias tikras vaisiškas uogiškas želė :)
 
 
 
AVIEČIŲ-PIENO ŽELĖ
Pieno želė
0,5 l pieno
2 a. š. vanilės cukraus
3-4 v. š. cukraus
15 g smulkios želatinos
poros šaukštų vandens 
Aviečių želė
200 ml aviečių sulčių
100 ml vandens
7 g želatinos
4-5 a. š. cukraus
šiek tiek vandens
 
 
Pieno želė:
  1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
  2. Į pieną suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Pakaitinkite iki užvirimo ir sudėkite išbrinkintą želatiną. maišykite, kol želatina ištirps.
  3. Viską perkoškite ir išpilsčius į taures, sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Aviečių želė:
  1. Išbrinkinkite želatiną vandenyje.
  2. Aviečių sultis pagaminsite sutrynę avietes ir gautą masę perkošę per sietelį.
  3. Į aviečių masę įpilkite vandenį, suberkite cukrų.
  4. Gautą mišinį užvirkite ir nukėlę nuo ugnies į jį sudėkite išbrinkintą želatiną. Maišykite, kol želatina ištirps.
  5. Atvėsusią masę supilkite ant sustingusios pieno želė.
  6. Papuoškite avietėmis.




2 komentarai:

  1. Aš jaučiu nostalgiją tokai želė - mano mama vaikystėje tokią dažnai darydavo. O va mano namuose uogų nevalgo nei žalių, nei juolabiau, želė pavidale...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Vilma, sunkus tuomet variantas, nes mano šeimyniškiai bent jau desrtuose jas kerta :)

      Panaikinti