2013 m. rugsėjo 30 d.

Kokosinis karamelinis tortas... 8 mėnesių proga

Mūsų mažajai Sofijai Marijai jau...dar tik...netgi 8 mėnesiai!!! :) Oi, tik nepagalvokit, nesu tiek pakvaišusi, kad švęsčiau kiekvieną vaiko mėnesį. To nedariau su sūnumi, to nedarau ir dabar. Esu įpratusi tiesiog kiekvieną mėnesį padėkoti už dar vieną žingsnelį į priekį be ligų ir nelaimių. O tai ir yra tikroji laimė :)
 
Taigi, kodėl šis mėnesiadienis kitoks. Taip gavosi netyčia. Na, gerai gerai, gal šiek tiek tos tyčios yra, bet viskas slypi tik tyčinėje torto gamyboje. Kitaip sakant, reikėjo preteksto kepti tortą. Na, ir jį radau. Šį kartą nusprendžiau išbandyti interneto platybėse išgirtąjį Rafaelo torto, juolab, kad be galo be krašto mėgstu Rafaelo saldainius. Nors jo receptai puslapis nuo puslapio skiriasi, visgi pasirinkau, mano požiūriu, patikimiausią - Cukerkos receptą.
 
 
Biskvitas iškepė nuostabių nuostabiausias. Tikrai!!! Netgi pranoko visus mano lūkesčius. Kai pamačiau jį iškepusį mano torto formoje, netyčiom pagalvojau, kad mažesnėje net nebūtų tilpęs - naudojau 26 cm formą. Beje, biskvitą kepiau iš vakaro, kad jis spėtų visiškai atvėsti ir susistovėti. Sugebėjau supjaustyti į 4 sluoksnius be didelių pastangų. O jau tas neišpasakytas jo purumas...


Apie kremą - kremo normos nepakako, tad teko improvizuoti ir vienam sluoksniui pagaminti karamelinio kremo. Todėl šį tortą vadinti Rafaelo torto būtų visiškai netikslu, tad ir įgavo Kokosinio-karamelinio torto pavadinimą. Juolab, kad ir viršus padengtas maskarponės-rikotos sūrių kremu :) Ir biskvito sluoksnių nelaisčiau jokiu sirupu. Manau, kad ir gerai padariau, nes užtenka kremo.
 
 
"Pernakvojo" tortas šaldytuve ir buvo pristatytas ragavimui. O čia laukė... nemenkas nusivylimas. Tikėjausi, KAŽKO TOKIOOOOOOO, o gavau kažką tokį... Taip, tortas gavosi skanus, minkštas, tirpstantis burnoje, bet... Kai prisiskaitai, kad jis vos ne vienas dieviškiausių tortų, išaukštintas iki begalybės ir... Visgi tikrai nesinori jo nuvertinti, bet tie tikrieji sluoksniai pagaminti pagal originalą man nė nedvelkė Rafaelo saldainiais...
 
Ir vis galvoju, gal per daug iš šito torto tikėjausi, gal kartelė buvo per aukštai jam iškelta, bet man asmeniškai Snickers yra daug sodresnio skonio, įmantresnis tortas.
 
KOKOSINIS-KARAMELINIS TORTAS
Biskvitas
5 kiaušiniai
230 g cukraus
65 g aliejaus
2 a. š. vanilės cukraus
230 g miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
Kokosinis kremas
250 ml grietinėlės
2 v. š. cukraus pudros
50 g sviesto
6 v. š. sutirštinto pieno
1 pakelis kokoso drožlių
Karamelinis kremas
100 g Rududu
90 g sviesto
Torto šonų ir viršaus išlyginimui
300 g maskarponės sūrio
3 v. š. cukraus pudros
Papuošimui
30 g raudonų kokosų drožlių
100 g maskarponės
100 rikotos
2 v. š. cukraus pudros
100 g riebios grietinėlės
raudonų maistinių dažų
pabarstukų


Biskvitas:
  1. Kiaušinius, cukrų ir vanilės cukrų išplakti iki baltumo ir kol masė padidės apie 5 kartus (apie 7-10 min.).
  2. Toliau plakant po truputį, plona srovele supilti aliejų.
  3. Į išplaktą masę persijoti miltus kartu su kepimo milteliais.
  4. Iš apačios į viršų išmaišyti tešlą, tik tiek, kad miltai susijungtų su kiaušinių mase.
  5. Supilkite tešlą į paruoštą formą. Kepti reikia iškart paruošus tešlą.
  6. Orkaitės temperatūra 180-185 C. 
  7. Kepti 30-40 min.
Kokosinis kremas:
  1. Išplakite grietinėlę iki standumo.
  2. Kondensuotą pieną, sviestą išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite kokosų drožles ir viską vėl gerai išmaišykite.
  3. Į kokosinę masę sukrėskite išplaktą grietinėlę ir viską lengvai išmaišykite.
Karamelinis kremas:
  1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su Rududu iki vienalytės masės.
Kremas torto šonų ir viršaus išlyginimui:
  1. Maskarponės sūrį išsukite su cukraus pudra.
Kremas papuošimui:
  1. Maskarponės ir rikotos sūrius išsukite su raudonų maistinių dažų šlakeliu ir cukraus pudra.
  2. Išplakite grietinėlę ir įmaišykite ją į sūrius,
 
Torto surinkimas:
  1. Biskvitą perpjaukite į 4 (bent jau 3) sluoksnius.
  2. Dėkite pirmąjį biskvito sluoksnį, ant jo krėskite kokosinio kremo. Ant viršaus vėl keliauja biskvito sluoksnis ir kokosinis kremas. Tada trečiasis biskvito sluoksnis, ant kurio krečiame karamelinį kremą ir kokosinio kremo likučius. Uždengiame ketvirtuoju biskvito sluoksniu.
  3. Palikite susistovėti bent pusdieniui.
  4. Tuomet imkitės puošybos - šonus ir torto viršų išlyginkite tam skirtu kremu.
  5. Torto šonus padabinkite raudonomis kokosų drožlėmis.
  6. Torto viršų užklokite tam skirtu kremu, pabarstykite pabarstukais.
Tortą reikėtų ragauti bent po 12 val.

4 komentarai:

  1. Du tortai yra nuo seno "kultiniai", kaip pasakytų TV3 anonsas - rafaelo ir snickersas, nei vieno nebandžiau dar :) Ir ačiū už nuomonę išsiskiriančią iš tų visų liaupsių ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nuomonė gal ir griežtoka, tortas tikrai skanus, bet ne tiek, jog galėčiau alpti ;)

      Panaikinti
  2. Labas Neringa :)
    Kepsiu sį tortuką, tačiau kremui naudosiu Jūsų išrastą Mini Rafaelo torčiukų kremą :)))
    Kaip manote, ar man reiktų kremą dvigubintį, kad užtektų?....

    ir dar klausimas. Jei tortą valgyti po 12 val., tai kaip man teisingai apskaičiuoti, kada jį pradėti gaminti?
    Tortas bus reikalingas šeštadienį po pietų. Planavau ketvirtadienį kepti biskvitus, penktadienį sutepti, o šeštadienį ryte aptepti viršų, šonus ir papuošti.... Užteks tiek laiko, kad susitovėtų? :))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Turbūt pavėlavau su atsakymu :( Buvau išvykusi, na bet gal ateičiai pravers ;) Kremo arba dvigubinčiau, arba daryčiau 1,5 normos, priklausomai nuo to, kokio skersmens būtų tortas ;) manau, kad ketvirtadienis labai tinkama diena biskvito kepimui ;) Aš penktadienį ryte sutepčiau lakštus, vakare papuoščiau, bet tikrai užteks papuošti ir šeštadienio rytą. Man asmeniškai visada tortas skanesnis, pastovėjęs bent parą ;)

      Panaikinti