2013 m. rugsėjo 8 d.

Geležinės vestuvių metinės

Besibaigianti savaitė buvo tokia intensyvi, kad jau senokai tokią beturėjau. Ne tik nuskambėjusi rugsėjo 1-oji, vyro komandiruotė į Rytus, bet ir savaitės pabaigoje laukianti mūsų šeimos šventė - geležinės vestuvių metinės!!! TAI YRA ŠIANDIEN - RUGSĖJO 8-ĄJĄ!!!

 
O kur dar netikėtas maisto tinklaraštininkų internetinio žurnalo "Debesys" pasiūlymas sudalyvauti Vyno klubo organizuotoje Henri Bourgeois vyno degustacijoje. Be abejo, po to sukurpiau šiokį tokį reportažą, o kai kuriuos vynus planuoju įtraukti į šeimos vyno rūsį, be abejo, pasitarus su savo someljė :)
 
Taigi didžiajai mano ir vyro šventei artėjant, kurpia planą - išsikepti tortą dengtą su mastika. Sakysit, na ir kas čia tokio. O aš atsakysiu, kad visgi tai labai daug. Visų pirma, niekada nesu kepusi rimto torto (maskarponės ir putėsių čia nesiskaito). Antra, apie mastiką žinau nei daug, nei mažai - tik tiek, kad ji labai populiari tortų puošyboje ir ją prisijaukinus galima padaryti daug visko nuostabaus. Na, bent jau mano dievukas šioje srityje - Buddy Valastro - tai tikrai sugeba kurti šedevrus! Ir... čia visos žinios baigiasi.
 
Bet, kaip žinia, užsispyrimo man netrūksta, tad vizija buvo sukurta - kepsiu populiarų ir daugelio maisto tinklaraštininkų kepamą Snickers tortą, dengsiu baltą mastiką, puošiu dideliu raudonu "bantiku" ir raudonomis širdelėmis. Esu raudonos spalvos fanė, netgi mano vestuvinė suknelė prieš 6 metus buvo ryškiai raudona :)
 
Biskvitas didesnių problemų nesukėlė: tešla užsimaiše puikiai, iškilo orkaitėje taip pat, supjaustyti nebuvo sunku. Surinkimas irgi neprivertė smarkiau prakaituoti. Na o puošybą ir dengimas mastika...nebuvo taip sunku, kaip tikėjausi, bet visgi...reikia nemažai praktikos, kad viskas būtų tobula tobula. Tiesa, tiek torto receptą, tiek mastikos masės gaminimą "pasiskolinau" iš mano lietuviškosios guru tortų kepime ir dekoravime - Valerijos iš Cukerkos. Receptą rasite čia. Torto receptūroje įvyko keletas pakeitimų, bet apie tai apačioje pateikiamame recepte.
 
 
 
Ir dar šiek tiek apie puošimą mastikos mase - papuošimus dariausi keletą dienų prieš, kad sutvirtėtų. Pirmą kartą užminkiau per kietą mastikos masę, o raudonos spalvos neišėjo išgauti, nes ir, anot Valerijos, ji viena iš tų, kurios sunkiai pasiduoda.

Bet kadangi į ružavą spalvą net žiūrėti negaliu, teko griebtis gudrybės - teptuko ir dažų, bet ta paliko pėdsaką - nebuvo tolygus nusidažymas. Ir "bantikas" nesigavo toks, kokio norėjau. Gal reikėjo pirmam kartui apsistoti tik ties širdelėmis, nes jas padaryti nebuvo sunku - tam panaudojau turimą sausainių formą, bet tas manyje slypintis maskimalizmas kartais taip užveda, kas sustot negaliu...
 
O kaip nustebau, kai užminkiusi mastikos masę torto dengimui, supratau, kad ji nebus balta - pasirodo Marshmallow saldainių spalvoti ruožai suteikė jai švelnaus persiko spalvą. Na bet ji puikiai dera su sodriai avietine spalva, ar ne ;) Tiesa, antrą kartą minkant mastiką, jau lengviau sekėsi pajausti jos tekstūrą.
 


Ir kokios galimos išvados, kai tortas jau ant stalo??? Dirbti su mastika nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti, bet kantrybės ir atsidavimo tam tikrai reikia. Žinau,  kad ir toliau bandysiu jaukintis šį tortų dekoravimo būdą, tiesiog privalau, nes po pusmečio man teks gaminti Mailsą LenkiąCars :) Toks mano sūnaus Emilijaus užsakymas septintajam gimtadieniui.

O skonis - skonis geras, tik mano brangiausias mano, kad šokoladinio sluoksnio čia visai nereikia. Geriau daugiau karamelės ir grietinėlės :) Kaip sakoma, dėl skonio nesiginčijama!

TORTAS SNICKERS
Biskvitas
2 kiaušiniai
330 g miltų
190 g cukraus
200 g Rududu
250 g grietinės
1 a. š. sodos
Šokoladinis pertepimas
100 g juodojo šokolado
50 ml pieno
Karamelinis pertepimas
100 g Rududu
100 g sviesto
50 g maltų lazdyno riešutų
Grietinėlės pertepimas
200 g grietinėlės
2 v. š. cukraus pudros

 
Biskvitas:
  1. Visus ingridientus virtuvinio kombaino pagalba sumaišykite ir supilkite į kepimo formą (manoji 26 cm skersmens).
  2. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min. Ar biskvitas iškepė, sužinosite įprastu būdu - įkiškite medinį pagaliuką ir, jei jis liks švarus, vadinasi jau laikas traukti laukan.
  3. Leiskite visiškai atvėsti ir tuomet ištraukite iš formos. Perpjaukite į 3, o jei gausi ir 4 sluoksnius. Jei supjaustysite biskvitą į 4 sluoksnius, tuomet padvigubinkite grietinėlės kremo normą.
Šokoladinis pertepimas:
  1. Juodąjį šokoladą ir pieną kartu ištirpinkite karšto vandens vonelėje ir gerai išsukite.
Karamelinis pertepimas:
  1. Rududu su kambario temperatūros sviestu gerai išsukite.
  2. Suberkite riešutus ir vėl permaišykite, kad jie tolygiai pasiskirstytų masėje. 
Grietinėlės pertepimas:
  1. Grietinėlę kartu su cukraus pudra išplakite iki labai standžių putų.
Torto surinkimas:
  1. Ant pirmojo biskvito sluoksnio tepkite pusė šokoladinio kremo, o ant jo dalį grietinėlės kremo.
  2. Tuomet klokite antrąjį biskvito sluoksnį - ant jo keliauja šokoladinis kremas ir karamelinis kremas.
  3. Klojate viršutinį biskvito sluoksnį (jei tai trečiasis, o dar turite ketvirtąjį, tuomet sutepate taip, kaip pirmąjį).
  4. Tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį arba bent pora valandų.
  5. Jei puošite mastika, turite padengti sviestiniu kremu, kad torto viršus ir šonai būtų lygūs ir neliktų jokių skylučių.
  6. Aš dariau sviestinį kremą pagal Sweetapolitą. Ruošiau 1/5 nurodytos normos ir, tiesą sakant, kiek pritrūkau, tad tortas nesigavo idealiai lygus. Manyčiau, 1/3 būtų buvusi ideali proporcija.
  7. Na, o mastika, mastika pagal Valeriją rasite čia, tik man stebėtinai, užteko apie 200-250 g cukraus pudros, nors nurodyta norma 300-400 g. Ir čia galite savo fantazijai leistis lietis į valias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą