2013 m. rugsėjo 28 d.

Braškių musas su maskarponės sūrio kremo kepurėle

 
 
Rugsėjo pabaiga, o pasirodo, vis dar galima nusipirkti BRAŠKIŲ ir netgi lietuviškų!!! :) tad nedvejodama jas čiupau, nors neturėjo nė žalio supratimo, ką gaminsiu... Kadangi minčių namuose gerų irgi nekilo, pagalvojau, ai...lai bus braškių  želė, nors gavosi panašiau į musą (putėsius). O kadangi šaldytuve dar ir maskarponės sūrio indelis pasislėpęs pūpso, tai papuošiu maskarponės sūrio kepurėle. Taigi... braškių musas su maskarponės sūrio kepurėle :)


 
Toks musas man primena vaikystę, kai gimtojo miesto vienoje kavinių buvo galima paskanauti želė su plakta grietinėle. Tiesa, manasis gal kiek labiau sofistikuota, bet tais laikais maskarponės nė su žiburiu nebūtum radęs, o ir tūlas lietuvis apskritai nebuvo girdėjęs, kas ta maskarponė ir su kuo ji valgoma.
 
 
Taigi...tęsių naminių vaisinių želė, šįkart išvirtusio į musą, tradiciją.... mintyse turiu dar vienos idėją ir tikiuosi greitu laiku ją  pristatyti jums ;)
 
 
BRAŠKINIS MUSAS SU MASKARPONĖS SŪRIO KREMO KEPURĖLE
Braškių musas
500 g braškių
5-6 v. š. cukraus pudros (priklausomai nuo braškių saldumo)
10 g želatinos
šlakelis vandens
Kremas
80 g maskarponės sūrio
1,5 v. š. cukraus pudros 
100 ml riebios grietinėlės
 
Musas:
  1. Išbrinkinkite želatiną vandenyje.
  2. Braškes nuplaukite, pašalinkite vaiskočius ir sutrinkite su trintuvu.
  3. Į gautą masę įberkite cukraus pudrą ir viską išmaišykite.
  4. Braškių masę užvirinkite ir pavirkite kelias minutes. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite į ją išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol želatina ištirps.
  5. Pravėsusią masę supilstykite į taures ir dėkite į šaldytuvą.
Kremas:
  1. Maskarponės sūrį ir cukraus pudrą išmaišykite.
  2. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sudėkite į maskarponę.
  3. Viską gerai išmaišykite, gautą kremą sukrėskite į konditerinį švirkštą ir ant sustingusio muso suformuokite kepurėles.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą