2013 m. rugpjūčio 12 d.

Žavingieji cake pops

Aną savaitę, pačią karščiausią šią vasaros dieną, trečiadienį prisireikė man būtinai padaryti cake pops'us. Žinant, kad jiems naudojamas sviestinis kremas, o po to dar reikia glaistyti - diena tikrai buvo pasirinkta ne ta. Na bet rankos niežti, smegenys "verda", vadinasi reik ir viskas!!!
 
Juos gaminti jau norėjau senokai, bet vis atidėliojau. Tačiau, kadangi prieš pora dienų buvau gavusi dovanų visą dėžutę, nusprendžiau, kad jau laikas. Juolab, kad turbūt dabar visas (ar bent jau pusė) pasaulis kraustosi dėl jų iš proto. O vaikams kiek džiaugsmo... Ką čia vaikams, pati kaip mažas vaikas džiaugiausi juos lapnodama!
 
Be abejo, tokių aukštumų, kaip Bakerella, cake pops'ų karalienė, nepasiekiau, bet ir nesistengiau, nes visgi pirmas kartas.
 
Cake pops'ų biskvito receptą pasiskolinau iš StefaniJoy of Baking. Biskvitą išsikepiau iš vakaro, kad nereikėtų laukti, kol jis atvės. Glaisčiau baltuoju ir pieniniu šokoladais, o puošiau viskuo, kas šovė į galvą - smulkintomis moliūgų sėklomis, kokosų drožlėmis, dražė...
 
Ir vis galvojau, kaip būtų galima jų pavadinimą išversti į lietuvių kalbą. Pyragėlis, biskvitukas, torčiukas ant pagaliuko? Na pripažinkit, neskamba ir tiek. Lai ir lieka CAKE POPS'AIS ;)
 


Ir atsiprašau, bet foto nepalepinsiu, nes kai susiruošiau šiuos gražuolius fotografuoti, kaip tyčia "nusėdo" elementai, o namie kitų neatsirado. Tad šiam kartui tik tiek.
 
Rekomenduoju!
 
CAKE POPS
Biskvitas
170 g miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
druskos
110 g sviesto
150 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a. š. vanilės cukraus
120 ml pieno
Sviestinis kremas
200 g cukraus pudros
110 g sviesto
1 a. š. vanilės cukraus
2 v. š. pieno
Papuošimui
pagaliukų (apie 24 vnt.)
šokolado
kokosų drožlių, pabarstukų, smulkintų moliūgo sėklų, dražė
 
Biskvitas:
  1. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską.
  2. Išplakite virtuvinio kombaino ar plakiklio pagalba minkštą sviestą, kol taps purus.
  3. Palaipsniui pilkite cukrų ir vanilės cukrų į sviesto masę ir plakite dar apie 3-4 min.
  4. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite.
  5. Berkite miltus ir pieną pakaitomis į sviesto masę ir viską gerai išsukite.
  6. Krėskite tešlą į sviestu išteptą formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Biskvitas bus iškepęs, kai tešla nebelips prie medinio pagaliuko.
Sviestinis kremas:
  1. Sviestą plakite, kol jis taps purus (apie 1-2 min.).
  2. Lėtai plakant sudėkite dalimis sijotą cukraus pudrą ir vanilės cukrų.
  3. Įpilkite pieno ir plakite dar apie 4 min. Masė turi gautis tokio tirštumo, kad iš jos būtų galima formuoti papuošimus.
Cake Pops'ų surinkimas:
  1. Biskvitą sutrupinkite į dubenį. Galite pasinaudoti ir virtuvinio kombaino pagalba. Turi gautis smulkūs trupinukai.
  2. Tuomet įkrėskite pora šaukštų sviestinio kremo ir viską minkykite. Geriausia tai atlikti rankomis, nes greičiau pajusite masės tvirtumą. Turi gautis ne per kietą (nesuformuosite rutuliukų), bet ir ne per skystą masė, nes kitaip negalėsite suformuoti rutuliukų - jie ištiš.
  3. Paruoštą masę formuokite į rutuliukus. Naudojau šaukštą, kad rutuliukai gautųsi panašaus dydžio.
  4. Suformuotus rutuliukus dėkite porai valandų į šaldytuvą.
  5. Išlydykite šokoladą.
  6. Pasiruoškite papuošimus.
  7. Pagaliuko galą  merkite į šokoladą ir kiškite iki rutuliuko vidurio.
  8. Panardinkite rutuliuką į šokoladą ir puoškite pasirinktais pabarstukais.
  9. Taip papuoštus cake pops'us vėl reikia gražinti į šaldytuvą.
  10. Geriausia ragauti kitą dieną, kai jie bus susistovėję. Prieš ragaujant išimkite iš šaldytuvo maždaug prieš valandą. Jei diena karšta, užteks ir pusvalandžio.

10 komentarų:

  1. Kaži su bet kokiu biskvitu gautųsi???

    AtsakytiPanaikinti
  2. kiek dienu juos galima butu laikyti? Pvz, sestadieni gimtadienis, jei issikepciau koki treciadieni, ar butu gerai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Žaneta, manau, kad panašiai, kaip tortą apie 3 dienas ;) Pas mus nelieka dar tą pačią dieną, tad neteko ir ilgiau laikyti ;)

      Panaikinti
  3. Mane labai domina ar popsai atsparūs transportavimui, ar ištvertų 3 val. automobilyje ir dar 2 val. sustojimą?
    Mona

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Mona, nežinau, bet manau, kaip ir bet koks kitas saldumynas gali būti transportuotini. Tik čia kiti klausimai turi būti keliami - ar laikysite ant keli vežant? ir kokios oro sąlygos bus? ;) Bet kokiu atveju gali pabandyti ir pasidalinti patirtimi ;)

      Panaikinti
  4. Sveiki,
    O sviestinio kremo tik pora saukstu reikia? Jo gaunasi turbut gerokai daugiau? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ale Indre, senokai gaminau, tad nelabai pamenu, bet esmė, kad nereikia viso sviestinio kremo sudėti iš karto, nes gali būti per daug ;) Tad pradžioje dėkite pora šaukštų, minkykite ir žiūrėkite. jei liks, galite užsaldyti ir naudoti įvairiems dalykams, kad ir pridėjusi uogų sulčių puošti keksiukus ;)

      Panaikinti