2013 m. rugpjūčio 18 d.

Pyragas su pomidorais

Dievinu vasarą ir visus jos teikiamus malonumas! Na gerai gerai, atsisakysiu tik uodų ;) Visa kita lai lieka - uogos, šviežios daržovės, šiltas vasaros lietus su perkūnija ir žaibais, kaitri saulutė ir plačios šypsenos veiduose!!!
 
Prisipažinsiu: kai karšta, visai nesinori triūsti virtuvėje. Tačiau šeimynai to gi nepasakysi, tad tenka pasukt galvą ir prasisukti su nesudėtingais, bet ne kiek prastesniais patiekalais. Juolab, kad kai karšta ir sočiai prisikimšti dažniausiai nesinori, ar ne? ;)
 
 
Nesaldūs pyragai - ideali išeitis!!! Po apsilankymo Vašingtone prieš pora metų juos namuose vadinome "kišais", nes pyrago sūnus nevalgė, tačiau "kišą" mielai :) Beje, juos kepu visokiausius ir jų įdaras priklauso nuo nuotaikos arba šaldytuvo turinio, tik pagrindo tešla niekada nekinta. Kaip įpratau ją gaminti pagal grupiokės, bendramintės, draugės ir taip pat maisto tinklaraštininkės Astos išleistą pirmąją knygą "Kai norisi kažko", taip ir tebegaminu. Tik niekad nekočioju, visad pataisau ant skardos rankomis.
 
Tad šiandieną pristatau nesaldų pyragą su pomidorais. Jam reikės visai nedaug ingridientų, pagaminsite greitai, o suvalgysit, norisi tikėtis, dar greičiau ;)

PYRAGAS SU POMIDORAIS
Tešla
250 ml miltų
125 g sviesto
žiupsnelis druskos
2 v. š. vandens
Įdaras
2-3 pomidorai
3-4 žaliosios alyvuogės
2 a. š. kaparėlių
pora skiltelių česnako
druskos
žolelių
Užpilas
3 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
druskos
pipirų
100-150 g tarkuoto kietojo sūrio
 
Tešla:
  1. Miltus, druską suberkite į dubenį.
  2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir gerai ištrinkite rankomis su miltais.
  3. Įpilkite vandenį ir suminkykite vientisą tešlą.
  4. Dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
  5. Tešlą galite kočioti, tačiau aš tiesiog rankomis suformuoju dugną ir bortelius.
Įdaras:
  1. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite nestorais griežinėliais.
  2. Sudėkite ant tešlos.
  3. Taip pat supjaustykite alyvuoges, susmulkinkite česnaką ir suberkite ant pomidorų.
  4. Užbarstykite ir kaparėlius.
  5. Užberkite prieskonių.
Užpilas:
  1. Kiaušinius išplakite su pienu.
  2. Suberkite prieskonius ir viską užpilkite ant pyrago.
Pašaukite pyragą į 200 laipsnių orkaitę maždaug 40 min. Kepkite orkaitės apatinėje dalyje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos užbarstykite sūrį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą