2013 m. rugpjūčio 25 d.

Plazdančios Sofijos Marijos Kotrynos krikštynos

Be abejonės didžiausias įvykis šeimos gyvenime šiais metais buvo Sofijos Marijos gimimas. Na, o po to tikriausiai ką tik įvykusios mažosios krikštynos. Sofija Marija įgijo dar vieną globėją - šv. Kotryną. Šis vardas atėjo labai netikėtai, o po ceremonijos sužinojau, kad šv. Kotryna ir šv. Mergelė Marija labai glaudžiai susijusios per apsireiškimus. Kartais tiesiog reikia pasiduoti taip vadinamam šeštajam jausmui...
 
Taigi... krikštynos... labai ilgai planuotos, keistokai organizuotosir vis dėlto labai šauniai pavykusios! Bent jau man taip atrodo - atšvęstos šeimos rate, kuklios (sąlyginai), jaukios, šiltos, be jokių pasakų ir sakmių! Tokios tikros, paprastos, kokių ir troškau! Jauki nešabloninė ceremonija mūsų bažnytėlėje, džiaugsmingi pietūs su pačiais artimiausiais, pakili nuotaika...
 
Tačiau iki to jaukumo ir ramumo reikėjo kiek padirbėti, ypatingai saldumynų srityje, mat saldžiam stalui norėjau patiekti savo kurtus gardumynus. Teko pasukti galvą, ką gaminti. Užduotį "palengvino" vyras, parinkęs vyną ir pasakęs, kas prie jo tiktų. Teko koreguoti savo norus ir eiti į kompromisą: buvo nuspręsta, kad bus pieniško šokolado-vyšnių putėsių tortas. Bet va, vyšnių kaip tyčia reikiamu metu negavau, tad teko pirkti avietes.
 

Tad torto "vidus" buvo kaip ir aiškus. Labiausiai nerimavau, kaip reikės puošti tortą, nes nesu didelė tortų specė, o proga juk iškilminga. Kažkodėl mintyse vis sukosi drugeliai drugeliai drugeliai... Nuspręsta - viršų puošiu trimis skirtingo dydžio šokoladiniais drugeliais, o tortą apjuosiu šokoladine drugelių juosta. Hmmm...o kaip ją  po velnių pagaminti??? Ir čia man padėjo kolegė Valerija iš maisto tinklaraščio Cukerka. Be jos patarimų ir pamokymų būtų buvę tikrai nelengva. Ačiū, tau, Valerija!
 

Ir dar apie tortą. Kaip supratote gaminau pieniško šokolado-aviečių putėsių tortą. Panašų jau kartą gaminau. Kadangi pirmąjį kartą man nepatiko krakmolo pojūtis avietiniuose putėsiuose, šį kartą dėjau tik pusė normos. Turiu pripažinti, jis vis tiek man užkliuvo ir kitą kartą apskritai jo nedėsiu, nes manau, kad putėsiai būtų visiškai puikūs ir be jo. O visa kita buvo idealu.
 
Na gal šokoladinę juostą storesnę daryčiau, bet čia jau menkniekis. Iš tikrųjų labai savimi didžiavausi, tiksliau savo šokoladiniais drugeliais ir kiek šleiva juosta. Ir nepriimsiu jokios kritikos šiuo klausimu, nes tai buvo pirmas kartas - toks išmąstytas, išmylėtas, išlauktas, atliktas su dideliu rūpesčiu ir kantrybe. O va patarimai - welcome ;), nes tobulėti norisi. Tikrai norisi!!!

 
Gaminti reikia pagal šį receptą, tik ten, kur nurodytas šokoladas, naudoti pieninį šokoladą.


2 komentarai: