2013 m. rugpjūčio 1 d.

Netikra bruschetta su šviežiais pomidorais

Vasara - šviežių uogų, vaisių ir daržovių metas. Ir tikrai mano virtuvėje vietos užtenka ne tik uogoms, bet ir daržovėms, o, visų pirma, pomidorams. Juos dievinu visokius - šviežius, pakeptus ant grilio, vienus, įdarytus, salotose, o taip pat marinuotus savose sultyse.
 
Tad šiandieną pristatau netikrą bruschettą su šviežiais pomidorais. O netikra todėl, kad buvo pagaminta su eiline formine duona. Tačiau jos skonis ne ką blogesnis, o jei namie rasit ciabattos, tuomet galėsite pasidaryti ir tikrų tikriausią :)


 
NETIKRA BRUSCHETTA SU ŠVIEŽIAIS POMIDORAIS
4 riekelės forminės baltos duonos
2 pomidorai
pora žalių alyvuogių
2 a. š. kaparėlių
druskos
maltų pipirų
1 a.š. sidro vyno
3 a. š. alyvuogių aliejaus
  1. Duonos riekeles padalinkite pusiau ir paskrudinkite orkaitėje.
  2. Pomidorus perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite smulkiais kvadratėliais.
  3. Alyvuoges padalinkite į 4 dalis ir supjaustykite mažais gabalėliais.
  4. Supjaustytas alyvuoges ir kaparėlius berkite ant pomidorų.
  5. Suberkite prieskonius, supilkite actą ir alyvuogių aliejų. Viską išmaišykite ir palikite pasimarinuoti 30 min.-1 val.
  6. Krėskite po gerą šaukštą pomidorų ant kiekvienos duonos riekelės ir teikite į stalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą