2013 m. rugpjūčio 6 d.

Naminiai tagliatelle su voveraitėmis ir krevetėmis

Visada maniau, kad namie gaminti makaronus tikras vargas. Ir kaip aš klydau! Pasirodo, kad tai visiška nesudėtinga, greita ir nerealiai skanu!!!
 
Kas gi pakeitė mano nuomonę? Ogi charizmatiškasis Ronis (Ronaldas Nagrockis) iš Čiop Čiop, labai man primenantis vieną mano dievukų - Jamie Oliver'į. Ir gal ne veltui, nes pasirodo, pats Ronis yra dirbęs būtent pas Oliver'į. Taigi, savo mylimo vyro paskatinta nuvykau į Ronio vedamus kursus apie Italijos virtuvę. Tik nepagalvokite, kad vyras nusprendė, jog man reikėtų išmokti daryti valgyti :) Tiesiog, pačiai buvo smalsu pamatyti, kaip daroma viena ir kita kitur.
 
Kursais likau sužavėta: dalyvių kompanija pasirodė linksma ir lengvai bendraujanti, su humoro jausmu, kursų vadovas taip pat linksmų plaučių žmogus, tačiau tikras savo srities specas. Kai kurie patarimai, pvz., kad kiaušinius reikia kruopščiai nuplauti prieš vartojimą, manęs nestebino, tačiau susirinkau visus kitus patarimus, kurių neteko anksčiau girdėti ir kurie nors galbūt ir yra smulkmė, betgi viskas gyvenime susideda iš tų smulkmenų.
 
Taigi nuo šiol turbūt namuose bus tik rankų darbo tagliatelle, nes kitaip jau negalėčiau. Net nėra ko lyginti tų, iš pakelio, ir šviežių, ką tik užminkytų savomis rankomis.
 
Ta proga šiandien valgėme vakarienei tagliatelle su krevetėmis ir voveraitėmis. Siūlau pabandyti ir jums. Tiesa, naminių makaronų tešla šaldytuve gali stovėti 2-3 dienas.


 
TAGLIATELLE SU KREVETĖMIS IR VOVERAITĖMIS
Tagliatelle
1 kiaušinis
2-3 v. š. kvietinių miltų
žiupsnelis druskos
šlakelis alyvuogių aliejaus
Pagardui
sauja voveraičių
20 atšaldytų krevečių
2-3 skiltelės česnako
pora a. š. kaparėlių
2 v. š. grietinės
šlakelis vorčesterio padažo
alyvuogių aliejaus
druskos
maltos raudonosios paprikos
Viduržemio jūros prieskonių

kietojo sūrio
  1. Pirmiausiai imkitės makaronų gamybos: muškite ant stalviršio kiaušinį, berkite ant jo miltus, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druska.
  2. Pradžioje viską galite maišyti šaukšto kotelio pagalba, po to minkykite rankomis vis pasibarstydami miltais. Tešla turi gautis pakankamai standi, tačiau ne per kieta. Tešlos gausis saujelė, tačiau tokio kiekio tikrai pakaks 2-3 asmenims.
  3. Ant stalviršio pabarstykite miltų, dėkite tešlą ir kočiokite vis apverčiant ir pabarstant miltais. Reikia iškočioti labai ploną lakštą, popierio storumo.
  4. Tada lakštą susukite į ritinėlį ir supjaustykite 0.3-0.5 storio riekutėmis. Viską apiberkite miltais ir išvyniokite makaronus.
  5. Imkitės pagardo: švariai šepetėlio pagalba nuvalykite grybus.
  6. Krevetės išlukštenkite, išimkite jų vidurius, nuplakite ir pagardinkite malta raudonąja paprika ir Viduržemio jūros prieskoniais.
  7. Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir į įkaitintą aliejų dėkite smulkiai sukapotą česnaką.
  8. Kiek pakepus, sudėkite grybus.
  9. Po minutėlės įkrėskite grietinės, pašlakstykite vorčesterio padažu ir viską išmaišykite.
  10. Kai mišinys pradės burbuliuoti, primažinkite kaitrą ir sudėkite krevetės.
  11. Pačioje pabaigoje suberkite kaparėlius ir pagardinkite druska pagal skonį.
  12. Užvirkite jūros sūrumo vandenį makaronams. Į vandenį įlašinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.
  13. Sudėkite makaronus ir virkite vos 1-2 min. Nukoškite į rėtį.
  14. Makaronus kraukite į lėkštes ir užpilkite pagamintu pagardu. Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio ir užlašinkite lašelį alyvuogių aliejaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą