2013 m. rugpjūčio 21 d.

Arbūzinės želė-panna cottos desertas

 
Pirmadienį namie atsirado pusė arbūzo. Ir kad kas būtų žinojęs, kad iki antradienio pusiaudienio jis gulės beveik nepaliestas! Stovėjau, žiūrėjau į liūdnai gulintį arbūzą ir staiga šast... reikia daryti arbūzinę želė.
 
 
Niekad gyvenime tokios nebuvau dariusi, bet, kaip visada, noras ir smalsumas nugalėjo. Ir gavosi kvapni, vasara dvelkianti želė. Tiesa, antras sluoksnis atiteko mano be galo dievinamai panna cottai. Voila, puikus desertas ant stalo :)
 
Ir manau, kad su juo bus dar kartą proga pristatyti save kolegės Valerijos tinklaraštyje  Cukerka paskelbtoje Languotos prijuostės šio mėnesio temoje "Už stiklo"!!!


 
Šiam mažam stebuklui sukurti reikės skirti visai nedaug laiko, tad tikrai nenuvargsite. Juolab, kad didumą darbo padarys jūsų turimi virtuvės įrankiai ;)
 
ARBŪZINĖS ŽELĖ-PANNA COTTOS DESERTAS
Želė
500 ml arbūzų sulčių
4 a. š. cukraus
9 g želatinos
šlakelis vandens
Panna cotta
200 ml riebios grietinėlės
200 ml pieno
4 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės cukraus
7 g želatinos
šlakelis vandens
 
Želė:
  1. Želatiną išbrinkinkite šlakelyje vandens.
  2. Supjaustykite arbūzo minkštimą (galima su visom sėklom) ir sudėkite į dubenį. Trintuvo pagalba sutrinkite ir gautą masę perkoškite per sietelį.
  3. Arbūzo sultis kartu su cukrumi užvirkite.
  4. Į užvirusias sultis įdėkite išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol ji išsileis.
  5. Pravėsusias sultis išpilstykite į pasirinktus indelius ir statykite į šaldytuvą porai valandų.
 
Panna cotta:
  1. Želatiną išbrinkinkite šlakelyje vandens.
  2. Grietinėlę kartu su pienu ir cukrumi bei vanilės cukrumi pakaitinkite iki užvirimo.
  3. Sudėkite išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol ji išsileis.
  4. Gautą masę perkoškite ir atvėsusią supilstykite ant arbūzų želė.
  5. Viskas keliauja porai valandų į šaldytuvą.

2 komentarai:

  1. įdomiai ir skaniai skamba... tik kodėl matosi 3 sluoksniai? rekomenduoju ateičiai sluoksniuotus desertus įamžinti iš šono :) juk tai visas jų grožis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. matyt, panna cotta su želė sureagavo ;) bet vis tiek buvo baisiai ksnau ir gaivu ;) už rekomendaciją dėkoju ;)

      Panaikinti