2013 m. birželio 20 d.

Naminis vanilinis kremas



Anksčiau tartaletėms ar pilkytiems pyragėliams neva vanilinį kremą virdavau iš prekybos centre nupirktų miltelių. ir labai džiaugdavausi jų skoniu....ech, kokia saviapgaulė tuomet buvo. Dabar jau ranka nekyla pirkti miltelių, kai galiu pati išsivirti pačio nuostabiausio vanilinio kremo.
 
Šio nuostabaus vanilinio kremo receptą radau svetainėje Joy of Baking. Nė neįsivaizdavau, kad namuose galima pasidaryti tokį gardėsį. Šis kremas puikus tuo, kad yra labai švelnios tekstūros, kvepia vanile, gamintas namie ir ne iš miltelių, be galo skanus :)


Galite jį valgyti vieną, pagardintą uogomis, gali naudoti kaip įdarą ar deserto sluoksniavimui. Gardus  išliks apie 3 dienas, tik reikėtų laikyti šaldytuve.
 
Patarimai
  • Naudokite tik geros kokybės vanilės cukrų.
  • Jei kremas gavosi nevienalytis - nieko baisaus, tiesiog pertrinkite per sietelį.
  • Kremą atvėsinkite dubenėlį uždengę maistine plėvele. Nesusidarys nepageidaujama plėve ant kremo viršaus, vėstant kremui.
VANILINIS KREMAS
2 tryniai
40 g cukraus
2 a. š. vanilės cukraus
20 g kukurūzų krakmolo
žiupsnelis druskos
240 ml pieno
6 g sviesto (nedidelis gabalėlis) 
  1. Trynius išplakite su cukrumi, kukurūzų krakmolu, druska ir vanilės cukrumi.
  2. Pakaitinkite pieną iki užvirimo ir maišydami trynių masę, į ją įpilkite šiek tiek pieno. Viską gerai ir greitai išsukite. Tuomet supilkite likusį pieną, viską išmaišykite ir grąžinkite mišinį ant ugnies. Nuolat maišykite, kol kremas sutirštės (apie 1-2 min.).
  3. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą ir sukrėskite į kokį dubenį, kad atauštų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą