2013 m. birželio 26 d.

Rikotos blyneliai su braškių padažu

Atsikėlusi vieną birželio rytą, kaip įprastai, sūnaus nepaklausiau, ko norėtų pusryčiams. Atsakymo variantai šiuo klausimu pas šešiamečius labai riboti, tad pasiklioviau savo nuojauta. Blynus jis valgo visada. Tiesa, teisingumo dėlei turėčiau paminėti, kad tik trijų rūšių: bulvinius, lietinius be nieko ir vaflinėje keptas širdeles. Ir viskas.

Rikotos blyneliai su trintomis braškėmis
O man staiga į galvą šovė, kad kepsiu rikotos mažus blynelius. Kodėl rikotos? Ogi todėl, kad kaip tik jos buvau nusipirkusi. Tad tyliai sau maišiau tešlą, o garsiai paskelbiau tik, kad valgysim blynus. Mažasis apsidžiaugė, ir bežiūrėdamas animacinius filmukus, laukė blynų.

Blynai iškepti! Prašom prie stalo! Reikėjo matyti tą nutysusį veidelį: mėlynos akys paplūdusios vandeniu, garbanos dar labiau susigarbanojo, smakras virpa… Padėtį išgelbėjo tik tai, kad blynus valgysim su braškių padažu, ir pažadas, kad jei nepatiks paragavus, gaus savo išsvajotą sumuštinį.

Ir ką jūs manote – mano konservatoriškasis mažius kirto blynus ir vis gyrė, kad labai skanu. Be abejo, mano džiaugsmui nebuvo ribų, ir dabar žinau, kad galiu leisti sau ir tolimesnius bandymus blynų šalyje!!!

O šią savaitę blynų nekepu, tad gyvenu bent prisiminimais. Emilijus su močiute ilsisi nuo tėvų pajūryje. Ir lai, kai susitiksim, vėl juos kepsim. O dabar eilė receptui!!!

Rikotos blyneliai
2 kiaušiniai
200 ml pieno
190 g miltų
20 g cukraus
100 g rikotos sūrio
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. vanilės cukraus
Braškių padažas
150 g braškių
20 g cukraus
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanilės cukrumi. Cukraus blyneliams daug nenaudojau, nes braškinis padažas pakankamai saldus, bet jei jums norisi saldesnių blynų, berkite daugiau cukraus.
  2. Supilkite pieną ir masę sumaišykite.
  3. Suberkite miltus ir kepimo miltelius ir gerai viską išplakite.
  4. Sudėkite rikotos sūrį, išmaišykite, kad ji vienodai pasiskirstytų tešloje.
  5. Tešlą palikite keliolikai minučių subręsti, o per tą laiką pagaminkite padažą.
  6. Braškes apiberkite cukrumi ir viską sutrinkite trintuvu.

4 komentarai:

  1. Tikiu, kad labai skanu! O ypac juokingai aprasyta berniuko reakcija. :))
    Kadangi auginu taip pat "blynininka" - paivairinimui pabandysiu ir as.;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Margarita, tokie jau tie vaikai ;) O blynus pabandykite. Manau, nenusivilsite ;)

      Panaikinti
  2. Tikriausiai nerastumei vaiko, kuris nevalgytų blynų :) mano trimečio tolerancijos riba blynams kol kas gerokai platesnė, bet matau, kad konservatoriškumas su metais ne mažėja, o tik auga, kas nelabai džiugina :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, tas konservatoriškumas normalu. Tai supratau tik paskaičiusi apie tokių metų vaikų raidą. Po to nuo maždaug 6 m. jie vėl pradeda atrasti maisto gausą ;)Telieka išlaukti ;)

    AtsakytiPanaikinti