2013 m. birželio 7 d.

Riešutinės širdelės

Žiemą, kai laukiausi mažosios, vienu metu buvo apėmęs nenumaldomas noras riešutams. Jų galėjo būti visur – salotose, saldėsiuose, rimtame maiste. Mane pažįstantys žino, kad esu turbūt didžiausia blynų gerbėja.
 
Pamenu, dar mokyklos laikais mama kiekvieną mielą rytą kepdavo blynus – lietinius, „čirvinius“, su obuoliais, su varške. Ir ne todėl, kad jai labai tai patikdavo, o todėl, kad pasiteiravus, ko pageidautume su sese pusryčiams, atsakymas būdavo vienas „BLYNŲ!!!!“ Blynų, tai blynų. Taip juos ir valgiau kiekvieną rytą, kol baigiau mokyklą. O tada mano rojus baigėsi, nes studijuoti iš Dzūkijos širdies išvažiavau į Lietuvos sostinę, o vėliau netgi užsienin. Teko blynus keptis pačiai.

Bulviniai blynai apskritai atskira istorija. Juos taip pat be galo mėgstu ir galiu kepti bet kuria pasitaikiusia proga. Ir, be abejo, patys skaniausi – kepti mamos. Tokie purūs, ką tik nuo keptuvės su geru šaukštu grietinės....
 
Na o grįžtant prie riešutų, kažkodėl niekad nebuvo minčių į miltinių blynų tešlą įberti riešutų, nors juos visada mėgau. Ir tik paskutiniais nėštumo mėnesiais ši geniali mintis šovė į galvą. Na ir pabandžiau. Blynai išėjo pasakiškai gardūs. Pamenu, juos bevalgant vis galvojau, na kodėl anksčiau apie tai nesusimąstydavau...


Riešutinės širdelės
Po riešutinių širdelių sekė lietiniai su riešutais. Jie taip pat gavosi puikaus skonio, o jei dar juos įdarytume maskarponės kremu ir aplietume šokoladu, turbūt būtų vienas dieviškiausių valgių. Na, bent jau man. Bet tąkart nebuvo laiko ruošti kremo, nes lietiniai dingo vos išimti iš keptuvės.

Tad, jeigu ir Jūs norite paragauti riešutinių širdelių, pasirūpinkite šiais produktais:

20 g sviesto
2 kiaušinių
300 ml pieno
180 g miltų
½ a. š. cinamono
2 v. š. smulkintų riešutų
žiupsnelis druskos
3 v. š. cukraus

Patarimas
Tešlą maišykite į dubenį, kuris atsparus karščiui, nereikės atskirame inde tirpinti sviesto.
  1. Pirmiausiai dubenyje ištirpinkite sviestą.
  2. Supilkite pieną, suberkite druską, cukrų. Pamaišykite, kad skysčiai susimaišytų.
  3. Įmuškite kiaušinius ir išplakite, kad ingridientai tarpusavyje susimaišytų.
  4. Suberkite miltus, cinamoną ir viską gerai išplakite.
  5. Į užmaišytą tešlą įmaišykite susmulkintus riešutus.
  6. Iškepkite blynus blyninėje ir patiekite su grietine, šokolado padažu.

2 komentarai: