2013 m. birželio 4 d.

Pievagrybiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu

Vieno kąsnio užkandėlėms teikiu itin didelę reikšmę. Visų pirma, todėl, kad jas patogu paimti rankomis ir nereikia ypatingų gebėjimų žongliruojant įrankiais. Antra, jos puikiai papuošia stalą. Trečia, man be galo įdomu eksperimentuoti tekstūromis ir skoniais ir atrasti vis kažką naujo. Ketvirta, užkandėlės puikus maistas karštą vasaros dieną, kai nesinori sočių pietų, tačiau užkąsti derėtų. Penkta, jų gamybai nereikia skirti ypatingai daug laiko, o tai turbūt labai svarbu kiekvienai šeimininkei.
 
Mūsų visada laukiamiems draugams, giminaičiams, bičiuliams ar kolegoms ant stalo patiekiu vis naujų užkandėlių, tik gaila, kad daugelis liko neįamžintos, nes prieš pora metų net nebūčiau pagalvojusi, kad kada nors su visu savo kulinariu paveldu lįsiu iš pogrindžio:) Tad dabar teks viską prisiminti ir kartoti iš naujo tam, kad galbūt naujų, o gal senai naujų idėjų pasisemtumėte ir Jūs. Ir prisiminkite, kad dažniausiai genialumas slypi paprastume!!! :)
 
Šiandien pristatau puikią užkandėlę, kuri iš jūsų pareikalaus vos keliolikos minučių, o svečiai bus nustebinti ilgam - pievagrybiai su mėlynuoju pelėsiniu sūriu.

Jų autorystę priskirsiu savo mylimam vyrui, turinčiam puikų skonių ir uoslės pojūtį, nes būtent jis pasiūlė mėlynąjį pelėsinį sūrį, kai kartą gaminau pievagrybius su lydytu sūriu. Ir nors pelėsinis sūris nėra įtrauktas į mano favoritus, visgi turiu pripažinti, kad pievagrybiams jis puikiai tinka. Ir nesupykite, bet šį kartą tikslių kiekių nebus ;)
 
Patarimai:
  1. Nekreipkite į grybų spalvą po termiško apdorojimo, visi grybai turi savybę tamsėti, tačiau tai nekeičia skoninių savybių ;)
  2. Pievagrybius rinkitės didesnius, nes kepant grybai traukiasi. Be to, mažulyčius bus sunkiau prifarširuoti sūriu.
  3. Galite naudoti jums patinkantį mėlynąjį pelėsinį sūrį, tačiau aš rekomenduoju Vilkyškių Memel Blue :)
Jums reikės:
pievagrybių (didesnių)
mėgstamo mėlynojo pelėsinio sūrio
keletas šlakelių ypač tyro alyvuogių aliejaus
papuošimui keletas baziliko lapelių/krapų šakelė
 
  1. Grybus kruopščiai nuplaukite, išpjaukite kotelius.
  2. Galvutes prikimškite mėlynuoju pelėsinu sūriu ir suguldykite glaudžiai į skardelę.
  3. Negausiai pašlakstykite ypač tyru alyvuogių aliejumi ir pašaukite į 170° orkaitę maždaug 10-15 min. (kol suminkštės grybai ir išsilydys sūris).

2 komentarai:

  1. Tobuli grybukai, kepti ne kartą :) Aš grybus aptepu kokiu riešutų (pvz graikiškų arba lazdynų) aliejumi. Labai skanus aromatas

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. smagu, kad kažkas irgi kepa tokius grybukus jau seniai ;) Aš tokį atradimą visai netyčia savo virtuvėje padariau prieš gerus metus ;)

      Panaikinti