2013 m. birželio 4 d.

Panna cotta su pieninio šokolado užpilu

Pagiriamieji žodžiai panna cotta'i jau išsakyti recepte su aviečių užpilu, tad daugiau šia tema ir nesiplėsiu.

Tik noriu ir Jums parodyti, kad šis desertas gali būti patiekiamas ir su kitokiu pagardu, ypač šaltuoju metų laiku, kai šviežių uogų ar vaisių mūsų šalyje skurdu.

Tam idealiai pasitarnauja šokoladas, o kadangi mėgstu labiau pieninį, tad ir mano svečiams teko ragauti panna cotta'ą su pieninio šokolado užpilu. Abejingų nebuvo!










 
Panna cotta
Panna cotta'ą gaminkite pagal receptą su aviečių užpilu
 
Šokoladinis užpilas
50 g pieninio šokolado
100 ml grietinėlės 
  1. Užpilui skirtą grietinėlę pakaitinkite, bet neužvirkite.
  2. Sudėkite šokoladą, sulaužytą gabalėliais ir leiskite jam lėtai ištirpti. Kai šokoladas ištirps, gerai išmaišykite, kad masė būtų vienalytė.
  3. Pravėsusį šokoladinį užpilą užpilkite ant sustingusios panna cotta'os.
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą