2013 m. birželio 1 d.

Panna cotta su aviečių užpilu


Panna cotta – tipiškas Pjemonto regiono desertas, mėgstamas visoje Italijoje, ypač tinkantis karštiems vasaros vakarams. Asmeniškai man tai vienas dieviškiausių desertų, be abejo, nutylint ir net neprisileidžiant nė mažiausios mintelės apie jo kaloringumą.

Šis gardėsis yra vienas mano favoritų, gaminamas namuose gana dažnai ir įvairioms progoms. Jo gaminimui nereikia skirti itin daug laiko, tad, net jei Jūsų svečiai pasibels į duris vos po poros valandų, Jūs galėsite juos nustebinti šiuo dieviškai skaniu grietinėlės desertu.

Beje, jis toks universalus, kad gali būti gardinamas šokoladu, uogos, želė, uogų, vaisių užpilu ir t. t.

 
 
 
 
 
 
Patarimai:
  • Nepadauginkite želatinos ir rekomenduoju naudoti smulkią, nes jos nereikia užmerkti iš anksto, t. y. ji išbrinksta akimirksniu.
  • Nepamažinkite cukraus. 
Panna Cotta‘i
400 ml grietinėlės
400 ml pieno
2/3 stiklinės cukraus
2 a.š. vanilės cukraus arba 1 vanilės ankšties sėklytės
60 ml vandens
20 g želatinos 
Užpilui
200 g šviežių aviečių
½ a.š. vanilės cukraus
50 g cukraus 
  1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
  2. Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, sudėkite cukrų ir vanilės cukrų (arba vanilės ankšties sėklytes. Mišinį maišydami pakaitinkite iki užvirimo.
  3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite želatiną ir maišydami leiskite jai ištirpti.
  4. Ištirpus želatinai, tam, kad mišinys būtų vienalytis ir netyčia neliktų koks želatinos gumulėlis, perkoškite skystį per sietelį ir išpilstykite į pageidaujamas formeles ar stiklines/taures. Paskutiniuoju metu aš esu pamėgusi patiekti desertus netradiciškai jiems būdingu būdu, jei tik tai įmanoma. O panna cotta tam tinka idealiai!
  5. Indelius su skysčiu statykite į šaldytuvą porai valandų.
  6. Per tą laiką padarykite aviečių užpilą. Uogas nuplaukite, keletą pasilikite papuošimui, o likusias pertrinkite per sietelį. Gautą skystį supilkite į puodelį, kuriame kaitinsite užpilą.
  7. Į aviečių sultis suberkite cukrų ir vanilės cukrų ir pakaitinkite iki užvirimo.
  8. Atvėsusiu užpilu užpilkite sustingusią panna cottą ir papuoškite likusiomis uogomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą