2013 m. birželio 25 d.

Kreminiai Bostono keksiukai

Kreminių Bostono keksiukų receptą aptikau naršydama Joy of Baking svetainėje. Iš tikrųjų kreminiai Bostono keksiukai yra Bostono kreminio pyrago (Boston Cream Pie) variacija. Tiesą pasakius, jau senokai turėjau minčių kepti jį patį, bet aptikusi mažus pyragėlius – keksiukus – labai nudžiugau. Taip daug įdomiau!

Bostono keksiukus kepėme tą pačią dieną, kaip ir Braškinius bananinius keksiukus. Mat buvo numatyta, kad dalis skanėstų keliaus su manimi į paskutinę ispanų kalbos pamoką, dalis į sūnaus paskutinę pamoką, na ir dalis į vyro bendradarbėms. Ech, kaip viskas tobulai atrodė (ten dar buvo ir pūkiniai debesėliai su grietinėle ir braškėm).... ir labai labai skanu.
 
Bostono keksiukai susideda iš trijų komponentų: nuostabaus idealiai puraus vanilinio keksiuko, ypatingai švelnaus aksominio vanilinio kremo ir šokoladinės glazūros. Manau, kad iš keksiukų tešlos iškeptas biskvitas būtų idealus pagrindas bet kokiam tortui. Dar niekur neteko valgyti tokio purumo keksiukų!

Tiesa, šie keksiukai kepasi be popierinių keksiukų formelių. Tešla pilama tiesiai į keksiukų formą, tad būtina labai kruopščiai sutepti formeles sviestu. Vanilinį kremą galite išsivirti dieną prieš, tik tuomet reikėtų išimti valandą prieš įdarant keksiukus, kad kiek atsileistų, ir gerai jį permaišyti. Aš būtent taip ir dariau – kremą išsiviriau dieną prieš, tuomet darbas vyksta daug sparčiau.

O įdomiausiai buvo tai, kad šįkart tešlą maišiau tik kombainu, ko paprastai nedarau. Kažkaip labiau pasitikiu savo rankomis ir mediniu šaukštu – geriau jaučiu tešlos konsistenciją. Tačiau Bostono keksiukams labai svarbus geras sviesto išsukimas, išpurenimas, tad čia visgi geriau pasikliauti technika.

Na ir kaip visada prie recepto prikišau šiek tiek ir savo rankas: mažiau cukraus ir geras vanilės cukrus.

Patarimai
  • Sviestą ir pieną išimkite 30 min. - 1h prieš gamybą.
  • Birius produktus persijokite.
Kreminis Bostono keksiukas
 
Kreminiai Bostono keksiukai
195 g miltų
1 ir ½ a.š. kepimo miltelių
115 g sviesto
¼ a.š. druskos
180 g cukraus
2 kiaušiniai
2 a.š. vanilės cukraus
120 ml pieno
Vanilinis kremas (receptas čia)
Šokoladinė glazūra
120 g šokolado
gabalėlis sviesto
  1. Miltus, druską ir kepimo miltelius persijokite.
  2. Minkštą sviestą išsukite iki vienalytės masės (apie 1-2 min.).
  3. Į sviestą supilkite cukrų, vanilės cukrų ir plakite kol masę bus puri ir pašviesės (apie 3-4 min.).
  4. Įmuškite po vieną kiaušinį ir gerai išplakite.
  5. Tuomet dalimis suberkite miltus ir supilkite pieną (paskutiniai turėtų būti miltai) ir viską gerai išmaišykite.
  6. Keksiukų formas gerai sutepkite sviestu!!!
  7. Padalinkite tešlą į keksiukų formą (paprastai būna 12 vnt.) ir kiškite į 180° orkaitę 16-18 min.
  8. Iškepusiems keksiukams leiskite visiškai atvėsti ir tik tuomet išimkite iš formelių. Jei sunku išimti, šonus galite išjudinti buko peilio pagalba.
  9. Vanilinį kremą pagaminkite pagal receptą.
  10. Atvėsintą kremą konditerinio švirkšto su 1 cm skersmens antgaliu pagalba įdarykite keksiukus per keksiuko viršų besdami antgalį į vidų. Leiskite lėtai kremą, kol pajausite, kad keksiukas pradeda trūkinėti.
  11. Ant įdarytų keksiukų užliekite šokoladinės glazūros. 
Keksiukai išliks švieži kelias dienas. Laikykite šaldytuve, tik išimkite pora valandų pries vartojimą.

2 komentarai:

  1. Keksiukai atrodo labai gardžiai, užsisaugau! :)
    Ir pats blog'as labai puikus :)
    TIk būtų labai smagu, kad prie receptų būtų tikslios šaltinių nuorodos, jei tokios yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. ačiū už palinkėjimus ir gražius žodžius. dėl nuorodų - pasižadu pasitaisyti ;)

    AtsakytiPanaikinti