2013 m. birželio 10 d.

Bruschetta su užkepta mozzarella


Esame lengvos ir paprastos virtuvės gerbėjai. Tokiais turbūt tapome po daugelio kelionių, kurios dažniausiai krypsta link pietinių Europos šalių – Graikija, Italija, Ispanija...Turbūt niekas nesiginčys, kad italai ar ispanai investuoja į gerus produktus, tačiau neinvestuoja laiko maisto gaminimui... Na gal išimtinėmis akimirkomis. Tuo mane ir žavi šios dvi šalys, kurios, mano nuomone, labai panašios, bet tuo pačiu ir skirtingos. Lai neįsižeidžia tikri italai ar ispanai už šį sugretinimą!  
 
Alyvmedžiai, Vinci, Italia
 
Geras vynas, skanus maistas, tikras ir geriausios kokybės alyvuogių aliejus... taip taip, jiems aliejaus kokybė labai rūpi. Priprato ir mano šeima turėti tik tikro ir gero itališko ar ispaniško alyvuogių aliejaus ir, jei tik turime progą, patys jo ir parsivežame. Kaip žinia, gero alyvuogių aliejaus lašelis gali labai daug. Iki šiol jį vartodavome tik maistui, tačiau neblogiau jis tinka ir rūpinantis savo išoriniu grožiu.


Panzano, Italia
Alyvuogių aliejus vienas svarbiausių ingridientų gaminant ir bruschetta su užkepta mozzarella. Tad pasirūpinkite juo iš anksto. Šią užkandėlę pamėgome taip, kad paskutiniąją savaitę gaminti teko vos ne kasdien. Pagalvosite „kaip nuobodu“, tačiau kai išgirsti iš mylimo žmogaus sakant „vakar taip skaniai valgėm, gal pakartojam?“, nekyla net mintis atsisakyti pakartoti. Na ir kartojam, ir manau, kad kartosim šią vasarą dar ne kartą. Ir atsikimškite gero derančio vyno butelį prie šios užkandėlės ;)
 
 
Ši bruschetta skani tiek šilta, tiek atvėsusi, nors jei įmanoma, valgykite šiltą. Idealiai tinkama pasiimti su savimi į gamtą. O jei paruošti, prireiks viso labo gerų 20 min.: 5 min. gamybai ir 15 min. kepimui.  
Bruschetta su užkepta mocarela

Bruschetta su užkepta mozzarella
1 prancūziškas batonas (galima naudoti ir skrudinimui skirtą duoną)
keletas šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
mzzarellos sūrio
Santa Maria Viduržemio jūros prieskonių (galite vartoti atskirus prieskonius, pvz., baziliką)
šiek tiek druskos 
puokštelės šviežių bazilikų
  1. Batoną supjaustykite riekelėmis maždaug 1 cm storio.
  2. Riekeles gerai suteptkite alyvuogių aliejumi ir uždėkite griežinėlį mzzarellos sūrio. Sūrį pjaustykite maždaug 0,5 cm storio.
  3. Pabarstykite prieskoniais ir negausiai druska (jos galite ir visai neberti).
  4. Kiškite į 170° orkaitę maždaug 15 min. Svarbiausia neperkepkite, sūris turėtų gražiai ištirpti.
  5. Dar karštus apšlakstykite šiek tiek alyvuogių aliejumi, apibarstykite suplėšytais šviežio baziliko lapeliais ir tiekite į stalą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą