2013 m. birželio 23 d.

Braškinė panna cotta


Braškių sezonas tęsiasi, tad pristatau dar vieną ideliai karštai vasarai tinkantį desertą – braškinę panna cotta.

Braškinės panna cotta‘os receptas mano galvoje gimė labai greitai, nes po praeito antradienio keksiukų dienos, norėjosi kažko lengvesnio ir gaivesnio, o braškių šaldytuve vis dar buvo... Dirstelėjau į spintelę – želatinos yra, į šaldytuvą – pienas ir grietinėlė taip pat laukia savo eilės. Tad prie darbo!!!J

Patarimas
Jei naudosite vanilės ankšties sėklytes, ankšties neišmeskite. Ją pakepinkite 15 min. orkaitėje, pvz., kai kepsite kokį skanėstą, ir sumalkite kartu su gerais 4 šaukštais cukraus. Gausis kuo puikiausias naminis vanilinis cukrus.

Braškinė panna cotta
300 ml grietinėlės
300 ml pieno
apie 100 ml braškių sulčių
2/3 stiklinės cukraus
2 a. š. vanilės cukraus arba 1 vanilės ankšties sėklytės
60 ml vandens
15 g želatinos
Braškių užpilui
150 g braškių
20 g cukraus 
  1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.
  2. Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, sudėkite cukrų ir vanilės cukrų (arba vanilės ankšties sėklytes). Mišinį maišydami pakaitinkite iki užvirimo. Nukelkite nuo ugnies.
  3. Braškių sultis pagaminsite paprastuoju būdu: sutrinkite braškes su smulkintuvu ir pertrinkite per sietelį. Gautas braškių sultis supilkite į pieno-grietinėlės mišinį.
  4. Sudėkite želatiną ir maišydami leiskite jai ištirpti. Ištirpus želatinai, tam, kad mišinys būtų vienalytis ir netyčia neliktų koks želatinos gumulėlis, perkoškite skystį per sietelį ir išpilstykite į pageidaujamas formeles ar stiklines/taures.
  5. Indelius su skysčiu statykite į šaldytuvą porai valandų.
  6. Braškių užpilą gaminkite prieš deserto tiekimą į stalą: uogas nuplaukite, keletą pasilikite papuošimui. Uogas užberkite cukrumi ir sutrinkite trintuvu.
  7. Jeigu braškių užpilo pagaminote daugiau, nieko baisaus. Jis bus puikus pagardas blynams, ledams ar pagrindas ledų kokteiliui!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą