2013 m. birželio 24 d.

Braškinis tiramisu tortas

Dvi dienas namuose karaliaujam vien damos – aš, mano mažoji Sofija Marija ir meino meškėnė Dakota. Ko ne tikri damų namai!

Va, jei dar nebūtų taip baisiai tvanku, būtų galima teigti, kad tikras merginų rojus. O dabar katė visą laiką tyso ant žemės visu ūgiu ir bando gaudyti taip skurdžią vėsą, mažoji įsigudrinusi naujo buteliuko arbatai snapelį naudoja vietoj kramtuko (matyt, greitai turės baltų perliukų burnoje) ir ištisai zyzia, o aš bandau nezyzimo tarpuose susitvarkyti namus ir dar kažką pakramtyti.

Na bet naktį miegojome fantastiškai. Jau nepamenu tokio ryto, kai buvau pakilusi iš lovos beveik vidurdienį. Ir tik gerdama rytinę kavą bei sveikindama mamą su Joninėm, suvokiu, kad kažkam jau pietų metas.

Netrukus sulaukiu draugės Kristinos skambučio. Ką?! Ar noriu braškių? Naminių? Be abejo!!! Apsižiaugiu, kaip vaikas, ir jau mąstau, kad turėsim ką sulapnot karštą šventinę popietę. Pasirodo, praeitą naktį Dzūkijoje ir pajūry lijo, o pas mus nė lašo. Nežinau, gal sostinėje ir lijo kur nors, bet, kaip visada, mūsų namai aplenkti. Tad vis dar laaaaabai tvanku, o braškės su vėsiu pienu būtų pats tas.

Hmmmm...gaunu visą dėžutę kvepiančių uogų. Tokių tikrų, užaugintų čia, su draugės meile ir šiluma. Ir suvokiu, kad su pienu, tai pienu, bet braškių gavau gerokai daugiau, nei tikėjausi...

Kyšt galvą spintelėn – cukraus yra. Virsiu uogienę. Kepčiau ir pyragą, bet ne, reik greitai jas suvartoti, nes kitą dieną bus nebe tokios, o prarasti nors vieną būtų tikra nuodėmė. Ir kaip tyčia, namie nė vieno indelio, skirto uogų šaldymui!!! Ką gi, teks pėdinti į parduotuvę.

 Na ir galvoje dar viena mintis, kad jau uogų tiek daug, tad darysiu braškinį tiramisu tortą. Buvau pažadėjusi, gamindama greitąjį braškių tiramisu, kad kitą kartą naudosiu tik naminius damų pirštelius. Ir kaip tyčia, jų turiu. Beje, jų prireiks beveik tiek, kiek galima iškepti iš vienos normos, nurodytos recepte.

Taigi greitai sulakstom su dukrele į prekybos vietą, įsigyjam visko, ko trūksta, ir lekiam namo. Ot bus staigmena ir dovana vyrui, grįžtančiam iš pajūrio!!!

Tiesa, šis tortas nepretenduoja būti laikomas tikruoju tiramisu. Lai jis būna laikomas Neringos braškiniu tiramisu tortu ;)

Ir dar... šįkart tortas gavosi beveik nuo galvos iki kojų naminis. Net vanilės cukrus pagamintas namie: iš vanilės ankšties ir cukraus.

Kaip supratote, pas mane šiandien namie gavosi neplanuotas darbymetis – trys indeliai uogų jau šaldymo kameroje, uogienei skirtos braškės bičiuliaujasi su cukrum ir laukia savo eilės, o šaldytuve stengsta braškių tiramisu tortas.

Sakyčiau, nors ir netikėtai, bet visai neblogai ;)
 
 
Braškinis tiramisu tortas
Naminiai damų piršteliai
400 g maskarponės sūrio
100 g rikotos sūrio
500 ml riebios grietinėlės
100 g cukraus pudros
2 a. š. vanilės cukraus
braškių
  1. Išsukite maskarponės ir rikotos sūrius su cukraus pudra, vanilės cukrumi ir citrinos sultimis.
  2. Išplakite grietinėlę iki standumo ir sumaišykite su sūrių mase.
  3. Braškes padalinkite pusiau, dideles į 3 dalis.
  4. Klokite formą naminiais damų piršteliais. Ant jų krėskite pusę sūrių kremo.
  5. Ant kremo išdėliokite pjaustytas braškes.
  6. Vėl pakartokite sluoksniavimą ir torto viršų papuoškite tiek pjaustytom, tiek nepjaustytom braškėm arba kiap jums patinka.
  7. Tortą kiškite į šaldytuvą porai valandų ir skanaukite.

2 komentarai:

  1. As darydama tokio pobudzio torta darau truputi savaip, dali braskiu trinu ir maisau su kremu ir nenaudoju rikotos, tik maskarpone ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiekvienas receptas gali būti interpretuojamas. O tai nuostabu!

    AtsakytiPanaikinti