2013 m. birželio 11 d.

Auksiniai svogūnų žiedai


Svogūnų žiedai tešloje man primena tuos vakarus, kai, užmigdę pirmagimį, su vyru stovėdavom prie keptuvės ir čirškindavom šiuos auksinius apskritimus. Po to išsitraukdavom po butelį šalto alaus ir įsijungdavom kokį gerą filmą. Sakysit, mažai romantikos J Jos pakako, pakanka ir dabar. 

O svogūnų žiedus gaminti namuose mintis atsirado po to, kai kartą jų paragavau vienoje kavinėje. Kažkodėl tuomet pagalvojau, kad jau namie tai turbūt tokių nepasidarytume. Ir labai klydau. Reikėjo tik pasinaudoti google paieška, o ten, kaip visada, receptų gausu.

Tuomet netgi sužinojau, kad yra toks kukurūzų krakmolas, kurį, beje, dabar naudoju gaminant tiek saldžius, tiek rimtus patiekalus. O kaip tuomet mes jo ieškojome mūsų didžiuosiuose prekybos centruose ir jau manėme, kad nerasime nė su žiburiu. Tačiau visgi pavyko rasti.

Dabar tikrai tiek vargti nereikės, nes kiekvienoje didesnėje maisto parduotuvėje jo yra. Jis puikus tuo, kad neturi specifinio skonio, bet puikiai sutirština masę.

Svogūnų žiedai - puikus užkandis tiek vieni, tiek prie alaus. Iškepę yra auksinės spalvos ir turi traškančią plutelę. Aš dažniausiai nesusilaikau ir pirmieji iškeliauja dar karšti tiesiai burnon.

Patarimai
  • Iš riebalų ištrauktus svogūnų žiedus pirmiausiai nuvarvinkite ant popierinės servetėlės/popierinio rankšluosčio, kad dalis riebalų pasiliktų popieriuje.
  • Rinkitės didesnius svogūnus, bus lengviau pjaustyti. 
Svogūnų žiedai su pikantišku padažu
Svogūnų žiedai
2 dideli arba 3 mažesnis svogūnai
75 g miltų
2 a. š. kukurūzų krakmolo
½ a. š. kepimo miltelių
½ a. š. cukraus
1 kiaušinis
125 ml pieno
½ a. š. maltos raudonos paprikos
druskos
maltų juodųjų pipirų
aliejaus kepimui
Padažas
2 dalys majonezo
1 dalis pomidorų padažo
0,5 dalis garstyčių 

  1. Miltus, krakmolą ir visus prieskonius sumaišykite.
  2. Kiaušinį išplakite su pienu ir supilkite į miltų mišinį. Viską gerai išplakite.
  3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis bei išdalykite žiedais.
  4. Į keptuvę įpiltą aliejų įkaitinkite. Svogūnų žiedus panardinkite į tešlą, kiek nuvarvinkite ir dėkite į aliejų. Kepkite kol įgaus auksinę spalvą (tai įvyksta greitai), tuomet apverskite ir apkepkite kitą pusę. Ištraukus dėkite ant popieriaus.
  5. Pagaminkite padažą: į indelį sudėkite 2 dalis majonezo, 1 dalį pomidorų padažo ir 0,5 dalies garstyčių ir viską gerai išmaišykite.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą