2013 m. gegužės 31 d.

Vaniliniai keksiukai su sviestiniu kremu


Ditirambų keksiukams nepagailėjau, rašydama apie Keksiukus su nuostabiuoju maskarponės kremu. Šie vaniliniai keksiukai galėtų konkuruoti su išgirtaisiais, visgi mano namuose jie patiko ne visiems. Gal todėl, kad neturėjo apgaulingo maskarponės ir grietinėlės derinio lengvumo, o gal dėl savo saldumo. Kadangi šis receptas buvo paimtas iš amerikietiško puslapio, o kaip žinia, jie cukraus vartoja tikrai nemažai, todėl dažnai galima drąsiai nubraukti bent pusė jo kiekio. Tiesa, vaikams jie, manau, patiktų, nes mano sūnus juos kirto kartu su manim ir nebuvo nė menkiausios užuominos, kad savo dalies galėtų atsisakyti.

Patarimas
Į sviestinį kremą dėčiau mažiau cukraus pudros.


 Sviestinis kremas
230 g cukraus pudros (manau, kad 170 g užtektų)
113 g sviesto
1 a.š. cukraus su vanile
2 a.š. pieno
maistinių dažų, jei norite spalvoto kremo
keletos džiovintų vyšnių ar kt. vaisių

  1. Sviestą išplakite, kol masė bus tolygi.
  2. Sudėkite cukraus pudrą ir cukrų su vanile ir plakite iki kol masė bus vienalytė.
  3. Įpilkite pieną ir dažus ir vėl plakite, kol masė taps puri (apie 3-4 min.).
  4. Jei masė gavosi kiek per minkšta formavimui, galite ją įdėti į šaldytuvą keliolikai minučių. Tik neatšaldykite per daug, nes bus sunku formuoti keksiukų kepurėles. Tuomet konditerinio maišelio ar švirkšto pagalba, papuoškite keksiukus.
  5. Ant viršūnėlės uždėkite po džiovintą vyšnią.

2 komentarai:

  1. O jeigu įdėsiu 110g sviesto tai jau kažkas pasikeis? juokingai atrodo tas 113g ...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal ir nepasikeis ;) Kadangi aš gaminau pagal receptą, kurio nuorodą įdėjau, tai ir dėjau tiek sviesto, kiek tame recepte buvo nurodyta ;) Aš tuomet dėčiau ne 110, o 115 g ;)

      Panaikinti