2013 m. gegužės 31 d.

Sūrinukai


Vieną dieną užsinorėjo kažko tokio, na ne visai rimto maisto, bet ir ne saldėsių. Kažko kas tilptų vienu kąsniu į burną ir galėtų išlikti dėžutėje bent kelias dienas. Na ir čia vėl pravertė mano pamėgtoji knyga „Kvepiantys“. Akys užkliuvo už sūrinukų recepto, o kadangi namuose kaip tik buvo keletas rūšių kietojo, na gal tiksliau, puskiečio sūrio, ėmiausi darbo. Galiu drąsiai sakyti, kad sūrinukai yra puikus užkandis prie alaus, ir gal netgi vyno taurės. Taip pat nesunkiai atliktų pakramtymui tinkamo maisto kelionės metu funkciją. Daug geresnis, sveikesnis pasirinkimas nei parduotuvėse parduodami čipsai, prieskoniuose volioti riešutai ir pan. gaminiai. Manau, kad mano virtuvėje jie bus kepami ne vieną kartą.

Patarimai:
  1. Naudokite ne vienos rūšies sūrį, skonis bus įdomesnis.
  2. Tešlą kočiokite tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių. ir stalas liks švarus, ir tešla nelips prie kočėlo.

                                                                     Sūrinukai
                                                  200 g sutarkuoto kietojo ar puskiečio sūrio
250 g miltų
½ a.š. druskos
½ a.š. kepimo miltelių
160 g sviesto
130 ml pieno
1 kiaušinis
įvairių sėklų, prieskonių ir pan.

  1. Minkštą sviestą išsukite su druska, suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Sudėkite tarkuotą sūrį, dalimis pilkite pieną.
  3. Išminkykite vienalytė masę ir padėkite ją pailsėti į šaldytuvą porai valandų.
  4. Iškočiokite apie 4 mm storio lakštą ir supjaustykite tešlą nedideliais kvadratėliais, trikampėliais ir kitomis pageidaujamomis formomis.
  5. Išdėliokite būsimus sūrinukus skardoje, patepkite kaiušinio plakiniu ir pabarstykite sezamu, saulėgrąžomis, paprikos milteliais, kmynais ar kuo tik leis Jūsų fanatazija.
  6. Kepkite apie 14 min. 170° orkaitėje.
  7. Sandarioje dėžutėje rekomenduojama laikyti iki 1 savaitės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą