2013 m. gegužės 31 d.

Naminiai damų piršteliai

Naminiai damų piršteliai mano virtuvėje atsirado labai tikslingai. Esu visokiuasių sliuoksniuotų desertų mėgėja, o juose paprastai naudojami taip vadinami damų piršteliai. Iki šiol juos pirkdavau eiliniame prekybos centre, tačiau knygoje „Kvepiantys“ esantys receptas „badė akis“ ir akino pagaliau išsekti pačiai be jokių sintetinių priedų ir visokiausių E. Ir ką galėčiau pasakyti – pabandžiau, gavosi puikūs ir dabar jau nebekyla ranka pirkti parduotuvėje. Esu tik už šiuo naminius pirštelius, kurie, beje, skanūs ir vieni prie kavos ar arbatos puodelio!!!

Nors specifinių patarimų čia nėra, visgi:
  1. Naudokite šviežius kiaušinius ir, jei tik turite galimybę, naminius. Būtinai kruopščiai nuplaukite prieš vartojimą.
  2. Miltus būtinai persijokite. Kepiniai bus puresni.

 Piršteliai
4 kiaušiniai
40 g cukraus pudros
½ a. š. cukraus su vanile
50 g cukraus
100 g miltų

  1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
  2. Trynius su cukraus pudra ir cukrumi su vanile (naudoju tik Kotany cukrų su vanile, nes man jis geriausios sudėties, turintis tikros maltos vanilės ankšties).
  3. Baltymus plakite, kol susidarys putos, tuomet berkite pamažu cukrų ir išplakite iki standžių putų.
  4. Abi mases sumaišykite, pakaitomis suberdami miltus.
  5. Konditerinio švirkšto ar maišelio pagalba suformuokite skardoje mažus pirštelius ir pašaukite į 200° orkaitę 10 min. Orkaitės dureles praverkite (į tarpą galima įkišti medinį šaukštą).
  6. Ataušusius pirštelius nurinkite nuo kepimo popieriaus ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą